Zabavkove Priče

Priča #5 - Velika Šašava Utrka

Priča #5 - Velika Šašava Utrka

Jednog vedrog jutra u Zabavnoj zemlji Zabavku je sinula genijalna ideja. "Ajmo organizirati utrku! Ali ne bilo kakvu utrku - utrku šašavog hoda!" rekao je Zabavko svojim prijateljima.

Izazov je bio jednostavan: svatko je morao izmisliti svoj šašavi hod i utrkivat se od Sunčanog proplanka do Duginog mosta. Što šašaviji hod, to bolji!

Utrka je počela. Medo Kruška zateturao se naprijed, praveći se da su mu noge od želea. Jednorog Šareni odlučio je graciozno skakati s noge na nogu u stranu. Lisica Šapica izabrala je brzo hodanje unatrag, mašući repom za ravnotežu. Zec Ivan radio je divovske skokove ispuštajući pri svakom skoku glasan zvuk žvakanja, kao da jede sočnu mrkvu, a Zabavko je klizio na leđima, mašući rukama kao krilima.

Kako je utrka započela, smijeh je ispunio zrak. Staze Zabavne zemlje bile su pune najšašavije parade ikada viđene. Prijatelji iz svih krajeva Zabavne zemlje došli su gledati, navijati i uživati u tom spektaklu. 

Na pola puta, u blizini Čudne šume, suočili su se s neočekivanim izazovom. Niz lokvi od jučerašnje kiše činio je stazu skliskom i blatnjavom. Sada, ne samo da su morali održavati svoje šašave hodove, već su se morali boriti sa skliskom stazom bez pada.

Jedan po jedan, oprezno su prolazili preko lokva, a njihovi šašavi koraci postajali su još šašaviji! Žele noge Mede Kruške šašavo su se migoljile, poskoci Jednoroga Šarenog u stranu pretvorili su se u šašavo klizanje, koraci unatrag Lisice Šapice postali su šašavi ples, divovski skokovi Zeca Ivana pretvorili su se u male šašave skokiće, a Zabavkovo leđno klizanje pretvorilo se u šašavo puzanje po blatu.

Unatoč izazovu, nitko od njih nije pao niti posustao. Njihov smijeh i odlučnost odveli su ih do Duginog mosta, gdje su se svi bacili u sretnu hrpu.

"Svi pobjeđujemo jer smo se zabavili i zajedno suočili s izazovom!" Izjavio je Zabavko, a svi su se složili.

Kad je sunce počelo zalaziti, bacajući zlatni sjaj na Zabavnu zemlju, prijatelji su podijelili trenutak radosti, slaveći svoju zajedničku pobjedu. Naučili su da bez obzira na izazov, suočavanje s njim uz smijeh i prijatelje svaki zadatak čini lakšim i ugodnijim.

I tako je Velika Šašava Utrka postala svima draga uspomena, podsjetnik da često najluđi izazovi donose najveće užitke.

Natrag

Ostavite komentar