Zabavkove Priče

Priča #6 - Lisica Šapica i Čarobni Balon

Priča #6 - Lisica Šapica i Čarobni Balon

Jednog vedrog i sunčanog dana u Zabavnoj zemlji, Lisica Šapica pronašla je balon zaglavljen u grmlju. Balon je bio sjajan i šaren, a na njemu je pisalo "Ako me nađeš, vrati me kući".

Šapica je bila jako znatiželjna. Odlučila je da mora otkriti odakle balon dolazi i kamo se treba vratiti te tako krenula u potragu za vlasnikom balona, noseći ga nježno u svojim šapama.

Na svom putu srela je Zeca Ivana, koji je skakutao oko svog vrta punog mrkvi. "Hej, Ivan, znaš li ti možda kome pripada ovaj čarobni balon?" upitala je Šapica.

Zec Ivan je zastao i pomirisao balon. "Hmm, miriše na jagode! Možda pripada Medo Kruški? On voli jagode!"

Lisica Šapica i Zec Ivan zaputili su se prema kući Mede Kruške. Kada su stigli, Medo je bio usred sladoledne zabave. "Oh, kakav lijep balon! Ali nije moj," rekao je Medo, dodajući malu kuglicu sladoleda na vrh svojeg već visokog sladolednog tornja.

Tada su ugledali Jednoroga Šarenog kako trči preko livade, ostavljajući trag šarenog sjaja. "Šareni, je li ovo tvoj balon?" povikali su svi uglas.

Jednorog Šareni se nasmijao. "Nije moj, ali znam čija je! To je balon iz Zemlje Oblaka, poslan od djece da pronađe hrabre avanturiste koji će ga vratiti kući!“

Svi su se složili da će vratiti balon kući, te se uputili na avanturu. Pozvali su Zabavka, i tako svi zajedno, puhali su balon svojim smijehom i veseljem dok nije postao dovoljno velik da ih ponese. Balon je odletio visoko u zrak, noseći ih iznad šuma i jezera Zabavne zemlje, sve do Zemlje Oblaka.

Djeca iz Zemlje Oblaka dočekala su ih s veseljem, sretna što je njihov balon pronašao tako hrabre prijatelje. Priredili su veliku zabavu na oblacima, gdje su svi skakali, pjevali i plesali do zalaska sunca.

I tako, Lisica Šapica i njezini prijatelji naučili su da često, najveće avanture počinju jednim malim, šarenim balonom. A najbolje od svega, naučili su da kada rade zajedno, mogu dosegnuti i do najviših visina.

Natrag

Ostavite komentar