Zabavkove Priče

Priča #2 - Medo Kruška i Ukradeni Sladoled

Priča #2 - Medo Kruška i Ukradeni Sladoled

Bio je to jedan poseban dan, dan kojem se Medo Kruška veselio više nego ijednom - dan otvaranja prve sladoledarnice u Zabavnoj zemlji.

Uzbuđen i radostan, Medo Kruška prvi je stajao u redu za sladoled. Kada je došao njegov red, odabrao je svoj omiljeni okus - jagoda i med. Ali, samo nekoliko trenutaka kasnije, njegov dragocjeni sladoled nestao je iz šape! Kruška je bio prvo zbunjen, a zatim i očajan.

Zabavko i njegovi prijatelji odmah su se bacili na potragu za sladoledom. Slijedili su tragove koji su vodili do ruba šume. Tamo su našli velikog, divljeg zeca koji je bio otimač sladoleda! Zec se rugao Kruški i rekao mu da mu nikada neće vratiti sladoled!

Zabavko, uvijek spreman za rješavanje problema, smislio je plan. Znao je da zečevi ne mogu odoljeti mrkvi. Zato su zajedno sa Zecom Ivanom, koji je uvijek imao najsočnije mrkve, postavili zamku za zeca načinjenu od hrpe mrkvi. Kada je divlji zec ugledao sve te mrkve, odmah ih je otrčao pojesti, ostavljajući sladoled bez nadzora.

Medo Kruška brzo je potrčao do sladoleda, uzeo ga i vratio se svojim prijateljima. Svi su slavili, a divlji zec, iako malo tužan, uživao je u svojim sočnim mrkvama.

Na kraju dana, svi su se smijali i uživali u svojim sladoledima, čak i divlji zec! A Kruška je shvatio da, iako je izgubio sladoled, nikad nije izgubio svoje prijatelje koji su uvijek tu da mu pomognu. Uz timski rad i malo kreativnosti, uvijek se sve može riješiti.

Natrag

Ostavite komentar