Skači, glumi, nabrajaj, opiši, zagonetku riješi...

Zabavko je vesela i dinamična društvena igra idealna za malene istraživače i njihove roditelje, prijatelje i obitelj.

S jednostavnim i lako razumljivim pravilima, igra omogućava igračima da se odmah uključe i uživaju u igri bez kompliciranih prethodnih priprema i potencijalnih frustracija.

Glavni koncept igre sastoji se od bacanje kocke, pomicanja figurica, izvršavanje zadataka sa kartica ili polja te osvajanjem polja napredovanja do cilja.

Svako novo polje, novi je izazov

Bilo da je riječ o motoričkim zadacima, glumi, nabrajanju, opisivanju ili rješavanju zagonetki svakim novim poljem otvara se nova aktivnost.

Ovaj konstantni protok novih izazova omogućava da djeca ostanu koncentrirana, zainteresirana i aktivno sudjeluju u igri do samog kraja.

Igra započinje odabirom figurice i postavljanjem na startnu poziciju. Miješaju se kartice sa zadacima koje se zatim postavljaju u središte igraće ploče.

Kada igrač stane na polje, navodi oblik i boju polja (te slovo i broj ako zna), uzima karticu iste boje kao i polje i izvršava zadatak.

Postoje 4 kategorije kartica...

...a svaka od njih ima svoju edukativnu svrhu i vrijednost:

 • KARTICE GLUME I OPONAŠANJA

  Pomažu kod koordinacije pokreta, potiču maštu i kreativnost, te pružaju podršku u razvoju samopouzdanja, samopoštovanja i koncentracije.

  (18 kartica)

 • KARTICE AKTIVNOSTI

  Pomažu u razvijanju motoričkih vještina te poboljšavaju kognitivne funkcije poput pažnje, memorije i sposobnosti donošenja odluka.

  (18 kartica)

 • KARTICE NABRAJANJA I OPISIVANJA

  Razvijaju govorne i jezične vještine, pomažu s koncentracijom i pažnjom, poboljšavaju pamćenje, razvijaju matematičke vještine, razvijaju emocionalnu inteligenciju te upotpunjuju kognitivne sposobnosti.

  (18 kartica)

 • KARTICE ZAGONETKI

  Razvijaju kritičko i logičko razmišljanje, predstavljaju nove riječi i pojmove, te poboljšavaju sposobnost koncentracije.

  (18 kartica)

1 od 4

Na ploči vas čeka i mnogo drugih izazova

Osim rješavanja zadataka sa kartica, tu su i uzbudljive avanture, poput "SAKRIVENI PREDMET", gdje morate sakriti predmet koji kasnije morate pronaći, ili "NABAVI PREDMET", gdje imate 30 sekundi da netko pronađe zadani predmet.

Tu je i "DUEL", gdje se morate suočiti s protivnikom na istom polju, gledati se u oči i vidjeti tko će prvi trepnuti - onaj tko izgubi pomiče se unatrag, pa "ODMORI I USPORI",...

Uzbudljive zabave nikad dovoljno.

Igra završava kada jedan od igrača prvi stigne do cilja, uspješno savladavajući zadatke i izazove na putu.

Detaljnije upute pronađite ovdje.

 • Idealna igra za poticanje
  socijalizacije. Djeca uče kako čekati svoj red, surađivati s drugima i dijeliti.

 • Mališani uče kako se nositi s pobjedama i porazima, što pomaže u razvoju emocionalne inteligencije .

 • Svaki zadatak ili izazov potiče logičko razmišljanje i razvija vještine potrebne za rješavanje problema.

1 od 3